(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Plněná vepřová panenka
Potřebné ingredience
1 vepřová panenka, 2 vejce, 1 malá konzerva žampionů nebo hrst sušených hub, 1 lžička hořčice z celých semen (dávala jsem ale normální - klasika), 3 lžíce sádla, sůl, 5-6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce tmavé jíšky (já použila Gustin)
Postup přípravy
Vepřovou panenku si podélně nařízneme a rozklepeme. Malinko posolíme a vložíme do ní vaječinkovou směs s hříbky. Pak, pomocí nitě, panenku zamotáme, aby se nám náplň nedostala ven. Dobře utáhneme a necháme si z nitě malinkatý smotek nebo uzlík, aby se nám, po dopečení, našel lépe konec. Naplněné maso pomažeme trochou hořčice a vložíme do zapékací mísy. Podlijeme vodou, přidáme zbytek hříbků a trochu sádla a dáme péci (já nechávám maso zakryté alobalem, ať se hned nepřipálí). Peču při 180 °C asi hodinku. Alobal potom sundáme a necháme dopéci do zlatovohněda. Maso vyjmeme a odmotáme nit, která nám držela panenku v celku. Výpek s hříbky přelijeme do hrnce a dochutíme sojovou omáčkou, worcesterem a zahustíme moukou nebo instantní tmavou jíškou.
Přejeme všem dobré chutnání :-) Jooo a bez povídání :-)))
Přejeme všem dobré chutnání :-) Jooo a bez povídání :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mimy
(upraveno)
9. 1. 2011, 22:53
skvělý recept, dnes jsme ho dělali k obědu, jen místo vepřové jsme měli panenku z divočáka a bylo to výborné
Diochi
(upraveno)
13. 1. 2011, 8:11
@Mimy
Moc moc moc děkujeme za Vaše slovíčka Divočák může být fakt mňamózníííííí!!!
chalupnicka
(upraveno)
11. 10. 2010, 17:52
to vypadá úžasně-hm
Diochi
(upraveno)
11. 10. 2010, 18:55
@chalupnicka
Děkujeme moc paní Alenko Koukala jsem k Vám do albíčka a myslím si, že se mám od Vás hoooodně co učit Děkuji Vám za bohatou inspiraci od Vás Pěkný večer přejeme
Yvetaaa
(upraveno)
8. 10. 2010, 7:58
.Tak bude na víkend roládka,ale rychlejší a bez motání.......
Diochi
(upraveno)
8. 10. 2010, 15:47
@Yvetaaa
Tak pak pisněte, jak se povedla a jak chutnalo